E-mail vanuit Cubus

Om de e-mail instellingen aan te passen gaat u naar Beheer -> Algemene instellingen -> E-mail instellingen. Hier kunt u nieuwe e-mail instellingen toevoegen, of kunt u middels de + knop nieuwe e-mail instellingen toevoegen.

E-mail instellingen

Om een algemene instelling te maken voor de organisatie kan u het medewerker veld leeg laten.

Eigen SMTP-server

De beste optie is als er al een SMTP mailserver is voor uw e-mailadres.

Deze moet dan wel van buiten benaderd kunnen worden.

Er zijn partijen waar er specifieke ip adressen ingesteld moeten worden om te kunnen versturen via hun servers. De AWS cloud omgeving waar onze applicaties werken zijn van Mendix. Deze geven het volgende aan:

• Mendix Cloud V4 EU Frankfurt (eu-central-1) 52.58.42.15 of 35.157.102.14 of 35.156.112.28
  • Let op dat de e-mail server niet blokeerd bij grotere hoeveelheden e-mail tegelijkertijd.
  • De beheerder van de eigen mailserver zou dit moeten weten en heeft ook de juiste SMTP gegevens voor de instellingen.

Gmail SMTP

Meer informatie over kunt u lezen op de site van Google

Algemene instellingen: https://support.google.com/a/answer/176600?hl=nl

Gmail heeft een aantal restricties op zijn eigen SMTP servers gezet. Als u gebruik maakt van Gmail of GSuite voor bedrijven moet hier rekening mee gehouden worden.

• Verzend limieten: https://support.google.com/a/answer/166852?hl=nl
  • Toestaan dat minder goed beveiligde apps toegang tot uw account krijgen: https://support.google.com/accounts/answer/6010255
  • Als u gebruik maakt van authenticatie in twee stappen bij Gmail of GSuite: https://support.google.com/accounts/answer/185833?hl=nl

Oulook SMTP

Meer informatie over gebruik van https://support.microsoft.com/nl-nl/office/pop-imap-en-smtp-instellingen-voor-outlook-com-d088b986-291d-42b8-9564-9c414e2aa040

Bulk e-mails versturen

Bovenstaande e-mail server hebben vaak restricties met het versturen van veel e-mail verkeer. Mocht u veel e-mail versturen dan kan een mailing platform zoals MailGun MailGun of Sendgrid uitkomst bieden. Dit zijn betaalde diensten, maar bij de keuze voor een goed abonnement daar, zijn er geen beperkingen en is er een hogere kans van bezorgen van massa mailings.

Waarvandaan stuurt CuBus mijn e-mail?

U kunt CuBus zo instellen dat de mail wordt verzonden vanaf uw eigen e-mailadres en e-mailserver. Deze instelling maakt u via Beheer > Algemene instellingen > tabblad E-mailinstellingen > klik op 'nieuw'

U moet vervolgens kijken naar de volgende instellingen:

• Organisatie: Zorg dat uw organisatie staat ingevuld.
    • Medewerker: Als u dit instelt wordt dit e-mailadres alleen gebruikt bij deze medewerker.
  • E-mailadres afzender: het e-mailadres waarvandaan u wilt mailen.
    • SMTP host: de naam van u e-mailserver host.
  • SMTP-poort: de poort voor uitgaande mail van uw e-mailserver.
    • Gebruikersnaam: Uw gebruikersnaam voor het inloggen bij uw e-mail.
  • Wachtwoord: Het bijbehorende wachtwoord.
    • Gebruik SSL: Aanvinken op het moment dat uw e-mailserver hier gebruik van maakt.
  • Gebruik TSL: Aanvinken op het moment dat uw e-mailserver hier gebruik van maakt.
    • Sta e-mail toe: Hiermee geeft u de e-mailinstellingen vrij voor gebruik in CuBus
  • (Eventueel)standaard BCC voor alle e-mail: voer hier een BCC e-mailadres in.

Wanneer alle gegevens juist zijn ingevuld klikt u op de knop Opslaan.

Bij de meeste providers komen alle verzonden mails vanuit CuBus ook in het postvak-uit van de eigen e-mail cliënt te staan. Sommige providers staan dit niet toe.