Relaties importeren

Relaties kunnen worden geimporteerd via een Excel bestand. Dit bestand moet worden gevuld met de relaties die geïmporteerd moeten worden, en kan vervolgens aan Cubus worden aangeboden.

Voorbereiden van Excel bestand

Het Excel template kan hier worden gedownload. De kolommen zoals gedefinieerd in het template moeten blijven staan. Elke relatie moet een nieuwe rij zijn.

Excel templateRegel 2 en 3 in het Excel bestand zijn nu toegevoegd voor verduidelijking van het template. Deze regels moeten verwijderd worden voordat deze aan Cubus kan worden aangeboden.

Importeren in Cubus

Nadat het import bestand is gemaakt, kan deze worden aangeboden in Cubus. Ga hiervoor naar Beheer -> Importeren Klik dan boven in op het + icoon om een nieuwe import te starten. Vul de naam in. Selecteer bij import type: Account en upload het import bestand.

Import in Cubus

Druk vervolgens op de knop: Importeer.

Import verwerken

Het Excel bestand is nu geimporteerd in Cubus, deze is echter nog niet verwerkt. Druk hiervoor op de knop: Toon geïmporteerde Accounts. Hier zijn nu de rijen te zien zoals die in het Excel bestand stonden.

Controleer nu of de velden goed zijn overgenomen. Staan de gegevens op de juiste plek. Dit kan door een regel te openen, of in het overzicht.

Import controle

Door op de knop: Importeer alles te klikken worden de relaties aangemaakt in Cubus.

Het is ook mogelijk om per selectie te importeren. Gebruik hiervoor de knop Importeer geselcteerde