Factuurnummers

Factuurnummers worden ingesteld via de instellingen van de financiële integraties. FinanciĆ«le integraties in het menu Beheer

Als u gebruik wilt maken van factuurreeksen zet dan 'Gebruik factuurreeks' op ja, nu verschijnen er meerdere opties waarin een reeks aangemaakt kan worden. Onderstaande voorbeeld is de standaard. Hiermee wordt elk jaar automatisch een nieuwe factuurreeks aangemaakt. Maar u kunt indien geweenst ook automatisch een reeks starten per kwartaal. Indien gewenst kunt u een nieuwe reeks laten starten op een getal wat al deels in de reeks zit, zodat u niet op 1 start. Dit mag maximaal tot een getal van maximaal 20% in de reeks. Bij 5 cijfers mag het startgetal dan niet hoger zijn dan 20.000.

Standaard instellingen factuurnummerreeks

Let u bij het invullen goed op het 'aantal #'. Als u per jaar bijvoorbeeld verwacht 35.000 facturen te versturen zijn minimaal 5 cijfers nodig in de reeks.

De factuurnummer reeks wordt bepaald door de factuurdatum. Mocht u een verlate factuur versturen versturen met de datum van vorig jaar, dan zal het factuurnummer ook in deze reeks vallen. Of als u vast facturen klaar zet met de factuurdatum voor het nieuwe jaar, dan vallen deze facturen binnen de reeks van het nieuwe jaar.

Mocht u halverwege het jaar de reeks optie aanzetten, let u dan even goed op de huidige telling. U kunt deze het beste namaken. Heeft u bijvoorbeeld nu: 202201234 als laatste factuur, dan kunt u de reeks het beste instellen op: Gebruik Jaar: Ja en op aantal: 5. Een startnummer is niet nodig, aangezien de factuurreeks niet match met de huidige factuurnummers.

Mocht u geen instellingen hebben gedaan, of 'Gebruik factuurreeks' staan uit. Dan gebruikt het systeem de standaard: hoogste factuurnummer + 1.

Wijzigingen: Geen nummer meer bij concept factuur

Facturen krijgen hun nummer op het moment dat een factuur definitief wordt. Zolang facturen in status open of gepland staan hebben ze geen nummer. In het overzicht of op de factuur zelft, blijft deze dan ook leeg.

Zodra er een PDF document wordt gemaakt van de factuur, wordt het nummer bepaald, en kan dan ook niet meer gewijzigd worden.