Hoe werkt Kassa / Kassa verkopen?

Kassa verkopen zijn bedoeld om op een snelle manier producten op een order te plaatsen, en deze ook direct als factuur in CuBus te verwerken. Daarbij is het mogelijk om de kassabon te versturen naar een e-mailadres naar keuze.

Instellingen vooraf

Via Beheer > Organisatie instellingen > tabblad Financiële instellingen > Onderdeel Factuur instellingen, is het mogelijk om de kassa instellingen toe te voegen/ aan te passen. Hierbij is het mogelijk aan te geven:

1) of er direct een factuur moet worden gemaakt op het moment van afrekenen 1) welk sjabloon er voor de kassabon moet worden gekozen 1) welke relatie als Kassa account standaard gevuld dient te worden.

Aanmaken kassaverkoop

Via Verkoop > Kassa (onder Orders), kan de kassaverkoop beginnen. Hier zal direct al de relatie, en het contactpersoon van deze relatie zijn ingevuld, welke is geselecteerd bij de Organisatie instellingen.

Nu kan er direct worden begonnen met het toevoegen van de artikelen, door deze op te zoeken d.m.v. de zoekmogelijkheden onder [Filter].

Wanneer alle producten zijn toegevoegd, kan de kassabon direct worden afgerekend, door op de knop Afrekenen te klikken (rechts bovenin):

Hierna volgt er een keuzescherm, waarbij de sjabloon uit de organisatie instellingen standaard gevuld staat:

Hier is het mogelijk om aan te geven of de factuur direct gemaild dient te worden, door het vinkje

Tot slot zijn er onderaan 4 opties:

  • Genereer en nieuwe kassa verkoop (genereert de factuur, zet de factuur op verzonden/betaald en opent nieuwe kassa verkoop)
  • Genereer en sluiten (genereert de factuur, zet de factuur op verzonden/betaald en sluit het sjabloon scherm)
  • Nieuwe kassa verkoop (genereert de factuur, zet de factuur op verzonden/betaald en opent nieuwe kassa verkoop)
  • Annuleren (genereert de factuur, zet de factuur op verzonden/betaald en keert terug naar het vorige scherm)