Twinfield foutmelding: 'Het is niet gelukt de eerste vrije code aan te maken die voldoet aan het formaat '

Er zijn twee mogelijkheden om debiteurnummers aan te maken in Twinfield:

Twinfield bepaalt het nummer.

Deze wordt dan teruggegeven aan Lea en in het veld Twinfield code gezet bij het lid.

In dit geval moet er in Twinfield een nummer-reeks ingesteld zijn in een formaat. Voorbeelden hiervan zijn: 1## of L[0-9][0-9][0-9]. De verschillende mogelijkheden hiervoor met lettes en cijfers kunnen bij Twinfield opgezocht of nagevraagd worden.

Als Twinfield in deze situatie ingesteld is op * of er is niets ingesteld, kan de bovenstaande foutmelding ontstaan.

Lea bepaalt het nummer.

Dit wordt dan meegegeven aan Twinfield bij het opvoeren van de nieuwe debiteur. Dit kan door in de de suborganisatie in het tabblad Algemeen het veld LEA lidnummer als Twinfieldcode aan te vinken. Als deze instelling aan staat, wordt bij het opvoeren van een nieuw lid het lidnummer automatisch ook in de Twinfield code gezet.

Alternatief hiervoor is handmatig de Twinfield code bij het lid in te vullen voordat deze doorgestuurd wordt naar Twinfield. Dit kan in het ledendossier bij het tabblad Financieel met de knop Bewerk code.

In Lea moet nu de nummerreeks van de lidnummers overeenkomen met de ingestelde nummerreeks van Twinfield of dit kan in Twinfield ingesteld worden met *.

Als er in Twinfield een nummerreeks is ingesteld die afwijkt van het nummer wat meegegeven wordt, kan bovenstaande foutmelding ontstaan.