E-mail vanuit CuBus of LEA
bijgewerkt op ongeveer een maand geleden

• In beide applicaties zijn de e-mailinstellingen zelf in te stellen.

De uitleg voor CuBus vindt u hier.
De uitleg voor LEA vindt u hier.

1. Eigen SMTP-server.
    De beste optie is als er al een SMTP mailserver is voor uw e-mailadres.
    1. Deze moet dan wel van buiten benaderd kunnen worden.
      Er zijn partijen waar er specifieke ip adressen ingesteld moeten worden om te kunnen versturen via hun servers. De AWS cloud omgeving waar onze applicaties werken zijn van Mendix. Deze geven het volgende aan:
      Mendix Cloud V4 EU Frankfurt (eu-central-1) 52.58.42.15 of 35.157.102.14 of 35.156.112.28
    2. Ook moet deze niet blokkeren bij grotere hoeveelheden e-mail tegelijkertijd.
    3. De beheerder van de eigen mailserver zou dit moeten weten en heeft ook de juiste SMTP gegevens voor de instellingen.
  2. Gmail SMTP: https://support.google.com/mail/answer/7126229?hl=nl
    1. Algemene instellingen: https://support.google.com/a/answer/176600?hl=nl
      Gmail heeft een aantal restricties op zijn eigen SMTP servers gezet.
      Als u gebruik maakt van Gmail of GSuite voor bedrijven moet hier rekening mee gehouden worden.
    2. Verzend limieten: https://support.google.com/a/answer/166852?hl=nl
      Toestaan dat minder goed beveiligde apps toegang tot uw account krijgen: https://support.google.com/accounts/answer/6010255
    3. Als u gebruik maakt van authenticatie in twee stappen bij Gmail of GSuite: https://support.google.com/accounts/answer/185833?hl=nl
  3. Oulook SMTP https://support.microsoft.com/nl-nl/office/pop-imap-en-smtp-instellingen-voor-outlook-com-d088b986-291d-42b8-9564-9c414e2aa040
  4. Een mailing platform zoals MailGun https://www.mailgun.com/ of Sendgrid https://sendgrid.com/ Dit zijn betaalde diensten, maar bij de keuze voor een goed abonnement daar, zijn er geen beperkingen en is er een hogere kans van bezorgen van massa mailings.