Hoe wijzig ik de extentie van een bestand wat ik al gedownload heb?
Last Updated a year ago

De bestandsnaamextensie wijzigen.
  1. Zorg ervoor dat bestandsnaamextensies zichtbaar zijn.
    Start > Configuratiescherm > Vormgeving en persoonlijke instellingen > Map opties.
  2. Klik onder Geavanceerde instellingen op het tabblad Weergeven en ga op een van de volgende manieren te werk:
    Schakel het selectievakje Extensies voor bekende bestandstypen verbergen uit en klik op OK als u bestandsnaamextensies wilt weergeven.
    Klik met de rechtermuisknop op het bestand dat u wilt wijzigen en klik vervolgens op Naam wijzigen.
  3. Verwijder de bestandsnaamextensie, typ de nieuwe extensie en druk op Enter.
  4. Er verschijnt een Windows-bericht met een waarschuwing dat het bestand mogelijk onbruikbaar wordt als u de extensie verandert.
    Als u zeker weet dat de door u getypte extensie werkt in het programma dat u gebruikt, klikt u op Ja om de wijziging te bevestigen.