Waarvandaan stuurt CuBus mijn e-mail?
Last Updated 2 years ago

Waarvandaan stuurt CuBus mijn e-mail?
U kunt CuBus zo instellen dat de mail wordt verzonden vanaf uw eigen e-mailadres en e-mailserver.
Deze instelling maakt u via Beheer > Algemene instellingen > tabblad E-mailinstellingen > klik op 'nieuw'

U moet vervolgens kijken naar de volgende instellingen:
  • Organisatie: Zorg dat uw organisatie staat ingevuld.
  • Medewerker: Als u dit instelt wordt dit e-mailadres alleen gebruikt bij deze medewerker.
  • E-mailadres afzender: het e-mailadres waarvandaan u wilt mailen.
  • SMTP host: de naam van u e-mailserver host.
  • SMTP-poort: de poort voor uitgaande mail van uw e-mailserver.
  • Gebruikersnaam: Uw gebruikersnaam voor het inloggen bij uw e-mail.
  • Wachtwoord: Het bijbehorende wachtwoord.
  • Gebruik SSL: Aanvinken op het moment dat uw e-mailserver hier gebruik van maakt.
  • Gebruik TSL: Aanvinken op het moment dat uw e-mailserver hier gebruik van maakt.
  • Sta e-mail toe: Hiermee geeft u de e-mailinstellingen vrij voor gebruik in CuBus
  • (Eventueel)standaard BCC voor alle e-mail: voer hier een BCC e-mailadres in.
Wanneer alle gegevens juist zijn ingevuld klikt u op de knop Opslaan.

Bij de meeste providers komen alle verzonden mails vanuit CuBus ook in het postvak-uit van de eigen e-mail cliƫnt te staan. Sommige providers staan dit niet toe.