Inkooporders

Aanmaken inkooporder

Voor het aanmaken van een nieuwe inkooporder ga je naar Inkoop > Orders selecteer het witte '+'-teken.

De nieuwe inkooporder wordt aangemaakt en de huidige datum staat standaard gevuld. Vervolgens kan de leverancier worden gekozen. Dit kan door op het pijltje achter Leverancier te klikken:

Er wordt een lijst van relaties getoond, met het Type Leverancier of Klant/Leverancier.

Maakt hieruit een keuze door de leverancier te selecteren, door dubbelklik op de naam, of te klikken op de naam, en de blauwe selecteerknop te gebruiken:

Selecteer een relatieVervolgens kunnen de in te kopen orderregels worden toegevoegd. Dit kan op twee manieren:

1. Producten toevoegen, waarvan meerdere informatievelden direct kunnen worden aangepast.
  2. Producten toevoegen, door deze op te zoeken en direct het aantal op te geven. Wil je afwijken in de informatievelden, dan dien je eerst de regel te openen.

Wanneer alle artikelen zijn toegevoegd, kan bijv. de inkooporderbon worden gegenereerd en verzonden.

Ga hiervoor naar CuBus documenten en genereer het document, en klik op Verstuur document.

Document overzicht

De status van de inkooporder zal veranderen naar Verzonden.

Inboeken van de inkooporder

Voor het inboeken van de inkooporderregels zijn er verschillende manieren:

Order regels geleverd

Eén of meerdere orderregels volledig op geleverd zetten: Selecteer hiervoor de regel(s) en klik vervolgens onder het hamburgermenu waarbij het aantal geselecteerde regels staat op

Selectie op geleverd zetten

Hierna wordt na het opslaan van de inkooporder de status van de inkooporder automatisch veranderd naar Gedeeltelijk ontvangen of Volledig ontvangen.

Voorraad bijwerken

Eén of meerdere orderregels Voorraad bijwerken. Door middel van deze knop kan er worden afgeweken van het oorspronkelijke aantal, en kan (indien gewenst), de locatie waarop de voorraad moet worden bijgewerkt worden, gewijzigd.

Van selectie de voorraad bijwerken

Er opent zich een scherm, waarbij de productinformatie, inclusief de locatie, en het aantal bij vermeld staat.

Voorraad naar magazijn

Door op de regel te klikken, kan het Daadwerkelijk aantal worden aangepast:

Daadwerkelijk aantal controleren

Kies vervolgens voor Opslaan, en wanneer alle regels zijn gecontroleerd, klik dan op het witte vinkje:

Controle goedkeuren

De voorraad wordt bijgewerkt, het daadwerkelijke aantal wordt op de inkooporderregel ingevuld en de status van de inkooporder veranderd naar Gedeeltelijk ontvangen of Volledig ontvangen.